Bodegas Santa Cruz de Alpera, Almansa, Castilla, Spanje

Deze wijn is gemaakt van onze inheemse variëteit, de Garnacha Tintorera, met biologische druiven.

De vinificatie wordt uitgevoerd door koolzuurmaceratie om een jonge wijn te verkrijgen met een zeer goede aromatische intensiteit, van snelle consumptie die aangenaam is om te drinken na de eerste maanden van het bottelen.

Het is ideaal om te combineren met rijst, paté, vlees, wild en gezouten kaas. De ideale serveertemperatuur is 15ºC. Het is gefermenteerd tot 28ºC met een contacttijd met de hele druif van 8-9 dagen. Vervolgens voltooide het de fermentatie in betonnen tanks tot een gecontroleerde temperatuur van 20ºC.

Wijn gemaakt met een variëteit van monastrell druif (100%). De wijn werd na malolactische gisting in Franse eiken vaten van 300 liter gedaan, om er minimaal 6 maanden in te rijpen.

In de neus vinden we de Monastrell-vrucht, met een subtiel aroma van gekonfijt fruit, gemengd met een rokerige en zacht geroosterde bodem van het lichte roosteren van de Franse eiken vaten. In de mond is het zacht vol en evenwichtig, fris, levendig en smakelijk met voldoende zuurgraad en edele tannines van rijp fruit.

Het is ideaal om te consumeren met stoofschotels en lepelstoofschotels, ook met salades van zachte dressing, vlees, pasta met champignons ... en zoals altijd met een goede  kaas. We raden aan om het in de vijf jaar na het oogsten te doen met een optimale servicetemperatuur van 15ºC.

Gemaakt van onze unieke lokale druif "Garnacha Tintorera".
De wijn wordt gemaakt met behulp van traditionele methoden, in roestvrijstalen tanks met lucht / stikstofinjectie.
De fermentatietemperatuur ligt rond de 32ºC, met een contacttijd tussen de schil en de most van 16 dagen.
Malolactische gisting wordt uitgevoerd in een selectie van nieuwe, fijnkorrelige Franse eiken vaten van 500l. De wijn blijft 14 maanden in vaten.
Een lichte verduidelijking en koude stabilisatie maakt de wijn af voordat hij een mínimum van 14 maanden in fles wordt gerijpt voordat deze wordt vrijgegeven.

Ideaal om rundvlees, wild en sterke gezouten kazen te begeleiden. De eiwitten uit het vlees passen perfect bij de tannines van de wijn, wat leidt tot een heerlijke sensatie in de mond. Consumeer binnen 10 jaar na de oogst bij een temperatuur tussen 19 en 21ºC.

Gemaakt van onze unieke lokale druif "Garnacha Tintorera" (100%). De wijn wordt gemaakt met behulp van traditionele methoden met destemming vóór fermentatie in roestvrijstalen tanks met lucht / stikstofinjectie.

De fermentatietemperatuur ligt rond de 28ºC met een maceratietijd van maximaal 10 dagen. Malolactische gisting wordt uitgevoerd in een selectie van nieuwe fijnkorrelige Amerikaanse eiken vaten van 500l. met een een mínimum van 8 maanden. Een lichte opheldering en koude stabilisatie maakt de wijn af.

Ideaal om rundvlees, wild en sterke gezouten kazen te begeleiden. De eiwitten uit het vlees passen perfect bij de tannines van de wijn, wat leidt tot een heerlijke sensatie in de mond. Consumeer binnen 10 jaar na de oogst bij een temperatuur tussen 18 en 21ºC.

Mas Llunes Vinyes i Cellers, Garriguella, Catolonië, Spanje

Mas Llunes Maragda negre is een huis wijn die vol droog en heel aromatische is. Rijp rood fruit vol en sjamig, een vleugje kruiden, mooie tannines en een aangename donkere afdronk.
Uitstekende combinatie met wit en rood vlees, worsten, kazen, salades en voorgerechten met een plantaardige basis, uiteraard heerlijk als aperitief. zeer breed inzetbaar!

Alcoholpercentage van 14,%

Heerlijke volle wijn van het wijnhuis Mas Llunes. Cercium is een blend van vier druiven. De wijn heeft drie maanden op Franse houten vaten gerijpt. Het heeft een intens donkerrood kleur.
De wijn heeft mooie lichte houttonen in de neus.
De wijn is mooi gebalanceerd vol en rond met een lange afdronk.
Rijp rood fruit, wilde kruiden, balsamico, en lichte smaak van hout.
Goede match bij gegrild rood vlees, wild, rundvlees, ossehaas, vis en schaaldieren, gerijpte harde kazen.

Alcoholpercentage van 14,5%

De Roos, het teken op het etiket vormt het symbool van Rhodos op de oude munt (drachmen) van de kolonie. Deze volle, droge wijn heeft een diep robijnrode kleur met paarse tinten. Complex en goed in balans, rijp rood fruit, geroosterd eiken en goed geïntegreerde tonen van kruiden en chocolade. Een krachtige, warme, evenwichtige wijn met karakter. 11 maanden vatrijping op Franse eiken.

Alcholpercentage van 14,5%

Een volle en kruidige wijn met een kersenrode kleur. Intens aroma van balsamico en specerijen, Rijp rood fruit, goed geïntegreerde eiken hinten. De smaak is kruidig, zeer vol, krachtig, goed gestructureerd, elegant en evenwichtig.
Top wijn voor rood vlees, stoofschotels, wild, en gerijpte kazen.
(De wijn is licht gefilterd)

Alcoholpercentage van 14,50%

Mooie kersenkleur met violette reflecties kleuren het glas,
Heerlijke scala's van aroma's waarbij balsamico, bloemen, roodfruit tonen opvallen met een mooie balans.het zit vrij hoog in de alcohol 15%
Druif soort is Garnaxta negra.

Bodega Cristo de la Vega, La Mancha, Spanje

In de neus biedt deze droge wijn tonen van rijp rood fruit zoals kersen en bessen,. De smaakbeleving biedt wederom veel rijp fruit en in de achtergrond lichte tonen van vanille door de drie maanden houtrijping die deze wijn heeft ondergaan. Deze houtrijping maakt de wijn iets wat ronder en zachter, De afdronk is fruitig, zacht en houdt lang aan. Culinair breed inzetbaar.

Alcoholpercentage van 12%

Fluweelzachte droge rode wijn met een mix van rood fruit en tonen van hout in de neus, en een geweldig mooie aroma van donkerrood fruit en mooie lichte zuren. De aanwezige tannines maken de wijn compleet.
80% Merlot en 20% Cabernet-Sauvignon en 3 maanden op grote houten vaten gerijpt.

Alocholpercentage van 12,5%

Bodega Alcardet, La  Mancha, Spanje

Deze droge, rode wijn heeft een intens rode kleur, goed bedekt met violette kleuren.
Het is fruitig en licht pittig, rode peper, artisjok met een lichte toets. Het is een gestructureerde wijn met stevige maar ronde tannines. Complexe, fruitige en intense afdronk. Prettig als aperitief, bij pizza en bij grillgerechten.

Alcoholpercentage van 13%

 

Cepas Viejas is een blend van 70% Moravië en 30% Tinto Valasco.
redelijke onbekende druiven maar deze druiven soorten worden in Castilla met uitsterven bedreigd.
dankzij de inspanningen van de wijnboerenproberen ze deze rassen in leven te houden!

De wijn is complex in de neus, met tinten van rood fruit, als krenten en een vleugje vanille typisch door hout verkregen.
Goede volle gestructureerde wijn met een bepaalde zuurgraad waardoor deze fris is in de mond, licht pittig van afdronk!
Goed te combineren met roodvleesen geroosterde wild gerechten.
13% alcohol

• Moravische druif een ideale wijn om te combineren met rood vlees en wild, evenals vleesstoofschotels. Kersenrood met violette reflecties, helder en schoon. Op de neus is het intens, aroma's van zwart fruit  In de mond, zijdezacht en smakelijk Het is een wijn met structuur die een goede zuurgraad en een matige tannine vertoont. Fruitige en rokerige smaak.

 

 

• Viognier een ideale wijn om te combineren met gekookte vis, zeevruchten, sushi en wit vlees. Geel met groenachtige reflecties.  Intens in de neus van fris fruit met kruidachtige tonen,  In de mond, fris, gestructureerd en fruitig
12% Alc.