Cantine Bonsegna Nardo, Zuid Puglia, Italië

Met een felroze kleur is deze droge rosé goed geschikt voor de combinatie van typische traditionele Salento specialiteiten.
Een blend van Negroamaro en Malvasia Nera druiven.

Alcoholpercentage van 13%

Intense koraalroze kleur, zacht en omhullend, met een goede stevige structuur en hartige mineraliteit, gevormd door krachtige druiven die verwijzen naar de aroma's van de typische aromatische kruiden van de mediterrane scrub.

Wijn voor de hele maaltijd en grote vervormbaarheid in de combinatie, combineert perfect zowel de eerste gangen als de tweede gangen van vis en vlees.  smaakt ook heerlijk met verse kazen.

Deze droge rosé is een blend van Negroamaro en Malvasia Nero, met een intens koraalroze kleur, zacht en omhullend. Met een goede structuur en gemengde mineraliteit, gekruist met verse fruitige tonen van kersen, die verwijzen naar de aroma's van de typische aromatische kruiden van de Middellandse Zee.
Een wijn voor een aperitief en goed te combineren bij vis en wit vlees. Ook uitstekend geschikt voor pasta’s en verse kazen.

Alcoholpercentage van 13%

Cantine Villa Schinosa Trani, Noord Puglia, Italië

Mooie, droge en milde rosé met een geur die doet denken aan bosbessen, met een klein zuurtje en de frisheid en zachtheid in het gehemelte.
Heerlijke wijn als aperitief bij zomerse temperaturen, voorgerechten, lichte en verse kazen, schelpdieren en wit vlees.

Alcoholpercentage van 12%

De oogst van nero di Troia druiven werd vervroegd naar half september om de zuurgraad en frisheid te behouden. De zachte persing van de druiven ging vooraf aan een korte maceratie en de statische en koude klaring van de most,

Na de tweede gisting, die plaatsvond met de Charmat-methode in een 50hl roestvrijstalen autoclaaf, werden periodieke batonnages uitgevoerd op fijne droesem voor een duur van 30 dagen.

Proefnotities: Opvallend roze met een subtiele en constante smaak. In de mond wordt het uitgedrukt met de klassieke variëteitstonen van de Nero di Troia-wijndruif.

Voorgerechten en rauwe zeevruchten, schaal- en weekdieren, gerookte vis en voorgerechten van vis, zeer koud geserveerd rond 10 ° C.