Cantine Bonsegna, Nardo, Zuid-Puglia, Italië

Met een felroze kleur is deze droge rosé goed geschikt voor de combinatie van typische traditionele Salento specialiteiten.
Een blend van Negroamaro en Malvasia Nera druiven.

Alcoholpercentage van 13%

Intense koraalroze kleur, zacht en omhullend, met een goede stevige structuur en hartige mineraliteit, gevormd door krachtige druiven die verwijzen naar de aroma's van de typische aromatische kruiden van de mediterrane scrub.

Wijn voor de hele maaltijd en grote vervormbaarheid in de combinatie, combineert perfect zowel de eerste gangen als de tweede gangen van vis en vlees.  smaakt ook heerlijk met verse kazen.

Deze droge rosé is een blend van Negroamaro en Malvasia Nero, met een intens koraalroze kleur, zacht en omhullend. Met een goede structuur en gemengde mineraliteit, gekruist met verse fruitige tonen van kersen, die verwijzen naar de aroma's van de typische aromatische kruiden van de Middellandse Zee.
Een wijn voor een aperitief en goed te combineren bij vis en wit vlees. Ook uitstekend geschikt voor pasta’s en verse kazen.

Alcoholpercentage van 13%

Podere Don Cataldo, Leverano, Puglia, Zuid-Italië

Een rosé met een levendige koraalroze kleur, met een intens fruitige aroma. duidelijke tonen van framboos, bessen, aarbei en kersen.
Zeer verfrrissend en subtiel in de mond.
heerlijk als aperitief, zeevruchten, carpaccio van tonijn en sushi.
ook een mooie begeleider van salades,verse kazen met gegrilde groentes

Cantine Villa Schinosa Trani, Noord Puglia, Italië

Mooie, droge en milde rosé met een geur die doet denken aan bosbessen, met een klein zuurtje en de frisheid en zachtheid in het gehemelte.
Heerlijke wijn als aperitief bij zomerse temperaturen, voorgerechten, lichte en verse kazen, schelpdieren en wit vlees.

Alcoholpercentage van 12%

De oogst van nero di Troia druiven werd vervroegd naar half september om de zuurgraad en frisheid te behouden. De zachte persing van de druiven ging vooraf aan een korte maceratie en de statische en koude klaring van de most,

Na de tweede gisting, die plaatsvond met de Charmat-methode in een 50hl roestvrijstalen autoclaaf, werden periodieke batonnages uitgevoerd op fijne droesem voor een duur van 30 dagen.

Proefnotities: Opvallend roze met een subtiele en constante smaak. In de mond wordt het uitgedrukt met de klassieke variëteitstonen van de Nero di Troia-wijndruif.

Voorgerechten en rauwe zeevruchten, schaal- en weekdieren, gerookte vis en voorgerechten van vis, zeer koud geserveerd rond 10 ° C.

 

 

Cantine Bel Moro, Pavia, Italië

Licht zalmroze kleur, fris en zachte aroma met een milde, en fruitige smaakvolle afdronk van kers aarbei en framboos,

Cantine Povero, Cisterna d'Asti, Piemonte, Italië

Heerlijke rosé met een delicaat zachtroze kleur. Het aroma is intens met van rood fruit, roze grapefruit, munt, appel en rozenblaadjes. De neus is geurig. Om te genieten als aperitief of als begeleiding bij elk gerecht, om een vleugje versheid aan maaltijden te geven.

Pasta met vissaus, kortgerijpte kazen, schaaldieren, aubergine parmigiana, rode pizza's, champignongerechten, sushi, en pittig eten!