Cantine Bonsegna, Nardo, Puglia, Italië

Heerlijke soepele droge huiswijn van rijp rood fruit, heel smakelijk als aperitief en voorgerechten met sterke smaakmakers. Ook bij goed gestructureerde gerechten als rood vlees, gegrild vlees en kaasplankjes.

Alcoholpercentage van 14%

Deze wijn is een blend van Negroamaro en Malvasia, droog en fruitig en heeft een intens rode kleur met zacht oranje reflecties en warme mediterrane tonen. Het is een volle wijn en in de neus van rijpe rode bessen.
De smaak is verrassend zacht en een lange afdronk. Leuke match bij gerijpte kazen, pasta, en entrecôte

Alcholpercentage van 14%

Droge, volle en milde rode wijn met heldere robijnrode kleur. De geurige aroma's van rode vruchten typisch voor de verscheidenheid van hartige mineraliteit met een einde dat de mond doet verwennen.
Gaat heerlijk met voorgerechten van vlees en kaas, pastagerechten met belangrijke sauzen, rood vlees gegrild of geroosterd.

Alcoholpercentage van 13%

Droge rode wijn met een diepe robijnrode kleur en aroma's van rode vruchten en kleine zwarte bessen. Typisch kruidachtige smaak, heerlijk bij gestructureerde gerechten zoals pasta met gedurfde kruiden, geroosterd of gegrild rood vlees en harde oude kazen.

Alcoholpercentage van 13,5%

Droge, rode wijn met dieprode kleur en met reflecties van granaat, met warme tonen van tabak en rode vruchten.
Deze wijn is perfect geschikt voor de combinatie van de typische gerechten uit Salento met sterke smaken.

Alcoholpercentage van 14%

Goed gestructureerde, volle, droge wijn met een intense fruitig aroma, robijnrood van kleur en met fijne rijke tannine. Gaat goed bij
typische gerechten uit de Salento-traditie, met sterke smaken.
Voorgerechten met vleessaus, vleesgerechten en Pecorino of geitenkaas gaan oom goed met deze wijn.

Alcoholpercentage van 14%

Deze droge, rode wijn is het resultaat van een zorgvuldige selectie van rijpe en gezonde druiven Negramaro en 15% Zwarte Malvasia die in beperkte hoeveelheden worden gekweekt in wijngaarden in Nature Park Portoselvaggio nabij het centrum van Nardo.
Wijn van stevig structuur, fluweelzacht, droog en harmonieuse smaak met een robijnrode kleur. Een echte topper.

Alcoholpercentage van 14%

Intense en dieprood gekleurd droge rode wijn met 6 maanden op Barrique gelegen, met een volledige elegante mediterrane smaak, warme tonen van zeer rijp rood fruit en zoete specerijen van tabak en kruidigheid. Goede zuurgraad en correct alcoholgehalte.

Alcoholpercentage van 14,5%

Cantine Povero, Cisterna d'Asti, Piemonte, Italië

Mooie wijn intens rood van kleur, de geur is goed aanwezig, de smaak is droog, warm en vol.
Intense tonen van perziken, met een bouquet van zoethout en kruiden.
Heerlijk bij verse kazen, risotto, wit vlees, pasta met tomatensaus en kiphapjes.

Alcoholpercentage van 14%

Deze licht mousserende rode wijn is lichtrobijn van kleur, met hints van aardbei en kersen, een fris en fruitig aroma. De smaak is zoet en fluweelachtig. Lekker voorbij Dessert, fruit, toetjes en taarten.

Alcoholpercentage van 5,5%

Typisch Dolcetto, een milde fruitige wijn met tonen van pruimen en zoethout, fluweelachtig en aangenaam droog.
Perfect op dronk.

Alcoholpercentage van 12,5%

Cantine Povero heeft met 'Dianae'  Barbera d’Asti DOCG, Een wijn gemaakt zonder toegevoegde sulfieten. 100% Barbera druiven uit Asti in Piemonte.
Intens robijnrode droge wijn, fruitig met intense toetsen van frambozen en kersen. Enkel met natuurlijke sulfieten, verkregen door fermentatie.
'Dianae' smaakt het beste bij rood vlees en barbecue.

Alcoholpercentage van 14%

Een blend van 3 druiven, Cabernet-Sauvignon, Barbera en Nebbiolo. Deze 36 maanden op houten vaten gerijpte droge en fruitige rode wijn, is donkerrood van kleur. De geur heeft hints van vanille, pruimen en kruiden. De smaak neigt naar eiken en rode bessen. Zacht en rijkelijk in de afdronk, vol met aroma’s van rood fruit. Een lekkere top wijn voor deze prijs!!

Alcoholpercentage van 14%

Sibané is een blend van Syrah, Barbera en Nebbiolo.
Intense rode kleur en rond vol fruitig en kruidig met hints van pruimen bessen en zwarte peper!
Een unieke romige wijn in zijn soort, 4 jaar op houten vaten gerijpt!! en heeft 15% alcohol.
Top wijntje waar u geen spijt van krijgt!!
Heerlijk als aperitief, gebraad, wild en rijpe kazen.

Perfect op dronk!! Droge, volle en kruidige rode wijn met een robijnrode kleur.
Framboos en tabak met lichte tanines maken de smaak compleet van deze 12 maanden op houten vaten gerijpte Barbera.
Goed te combineren met pasta’s, rood vlees en rijpe kazen.

Alcoholpercentage van 13,5%

Deze bijzondere wijn is uniek in zijn soort, Pensé is een 100% Barbera druif, en is gemaakt volgens Amarone stijl,(appassimento methode) De druiven worden laat geoogst, en met de hand geplukt.  dit resulteert in hogere suiker gehalte!, Na die tijd zijn ze voor 45% ingedroogt, zodat de druiven sterker van smaak worden!
De wijn is fluweel zacht en heerlijk romig en zeer complex, Volle wijn en een elegante genot om in de mond te hebben! en heeft 4 jaar op eiken vaten gerijpt en heeft 16.3% alc.
De smaak van blauwe bessen, kersen, tabak en vleugje chocolade,

Past goed bij wild gerechten, sterke volle kazen gegrild rood vlees.

Droge, kruidige rode wijn met een bittertje van de Croatina druif met tonen van amandelen, framboos en aardbei. 18 maanden in oak barrels gerijpt.
Het heeft fijne hints van violet, framboos, bramen en amandel. Buitengewoon heerlijke smaak, past goed bij gegrild vlees, rijstgerechten en rijpe kazen.

Alcoholpercentage van 14%

Batù is een etherische en mysterieus charmante Barbaresco van een welbekende Nebbiolo druif, gerijpt in houten vaten gedurende 24 maanden. Het heeft een robijnrode kleur met reflecties van granaat. De smaak is droog, warm en vol.
Intens en pittig boeket, aroma van tabak met een vleugje vanille, krachtig, complex en toch delicaat met zachte tannines. 
Heerlijk bij gebraad en rood vlees  en volle kazen.

Alcoholpercentage van 14%

12 maanden gerijpte heerlijke droge Barbera, is vol en warm, rijkelijke van smaak met tonen van rood fruit, rijpe frambozen en perzik. Het heeft kruidige tonen van vanille, drop, en kaneel in de afdronk.
Goede match bij geroosterd wild en rijpe kazen.

Alcoholpercentage van 13,5%

De kleur van deze droge en volle wijn is robijnrood en granaatachtig, de wijn is warm en vol.
Rijk aanhoudend van smaak met elegante tonen van pruim, kaneel en cacao. Afdronk is bijzonder prettig met lichte tannines.
18 maanden gerijpt op houten vaten.

Alcoholpercentage van 14%

Deze prachtig volle en kruidige rode wijn is granaatrood van kleur. De smaak is krachtig, kruidig, strelend en rijk aan tannines. De 36 Maanden op houten vaten gerijpte wijn heeft elegante kruidigheid en warme aroma's in de lange afdronk.

Alcoholpercentage van 14,5%

Heerlijke droge en volle rode wijn met Amarone style uit de Piemonte. Hints van cedar, peper en kersen met een bombastisch, krachtig en tegelijk frisse smaak, een volle wijn met soepele tannines, afdronk is elegant en rijk. Een wijn die er mag zijn.

Alcoholpercentage van 14%

Intens paarsrode kleur met granaatreflecties, krachtig en vol rood fruit in de neus.
De smaak is intens en pittig met tonen van zwarte bessen, kaneel en vanille.
Harmonieus, warm en vol.
Gaat goed samen met rood vlees, wildgerechten en oude kazen. 

Alcoholpercentage van 14%

Cantine Villa Schinosa Trani, Puglia, Italië.

Mooie, droge rode wijn, een blend van Primitivo en syrah met een intense robijnrode kleur met lichte violette reflecties. Zeer intens en vol boeket, boeiend in de mix van rijp fruit en pittige noten. Zacht en elegant met een rijk en goed gestructureerd lichaam. Wijn van sterke persoonlijkheid, aan het eind biedt een lange reeks van fruitige tinten.
Uitstekende wijn met geroosterd rood vlees en gekruide kazen.

Alcoholpercentage van 13%

Mooie soepele Primitivo met veel fruit en zwarte bessen met wat kruidig tonen, en een klein zuurtje in de afdronk. 
De wijn heeft een 3 maanden in verglaasde betonnen tanks gerijpt en vervolgens op slovenisch eiken vaten.
Heerlijk zacht en harmonieus in de mond, met een goede structuur!
Past goed bij rood vlees, wild en gerijpte kazen. en zeer zeker in gezellige sferen als aperitief te drinken. 14% alc.

Nero di Troia is een van de oudste en meest karakteristieke rode druivensoort van centraal Noord-Puglia en lijkt afkomstig te zijn uit klein Azië (Troia). Een intens robijnrode kleur met licht oranje paarse tinten. Heldere hints van violet en zwart fruit. Licht gekruid, vol in de mond, vol van goede tannine en zacht van smaak. Wijn is geschikt voor smakelijke gerechten, geroosterd rood vlees, wild en oude kazen.

Alcoholpercentage 13,5%

Aglianico is een van de oudste druivensoorten ter wereld; een wijnstok die door de Grieken in Italië is geïntroduceerd,
De oogst vindt plaats in de tweede helft van oktober.
De rijping vindt plaats in Sloveens eiken houten vaten van 35Hl met een na rijping van 6 maanden op de fles.
Intense granaat rode kleur, complex boeket met tonen van rijp rood fruit, bramen en kers, zwoele kruiden, vleugje chocola.
Mooie tanines, vol en harmonieus, met geweldige structuur en een droge afdronk!

Advies: 1 uur voor het serveren ontkurken.

Heerlijke combinatie bij geroosterd vlees en oude kazen.

Blend van drie druiven; Troia, Merlot en klein beetje Syrah met 24 maanden in Franse tonneau's van 500 liter, di media tostatura. Daaropvolgende rijping in de fles gedurende een periode van 12 maanden maakt de wijn compleet. 
Perfect afgestemd op gegrild vlees, wild, kazen en goede Italiaanse salami.            

Alcoholpercentage van 14%                  

Cantine Dezzani Piemonte, Italië

Deze super wijn heeft een glanzende, robijnrode kleur Het boeket is intens, complex en elegant zacht en wordt gekenmerkt door aangename kruidige tonen van rood fruit. De smaak is vol, rond en een mooie lange afdronk!

Het bouquet is zeer intens en complex met rijp fruit en tonen van bramen, pruimen en kersen.
De afdronk is 
zachte met tonen van koekkruiden, zoethout, amandelen, chocolade en vanille! De smaak is rijkelijk vol en fluweelzacht met een aangename afdronk!

Een rode wijn is volgens de appassimento-methode geproduceert. De druiven die voor deze wijn worden gebruikt zijn Dolcetto en Barbera, de belangrijkste druivenrassen in de regio Monferrato. De druiven worden eind oktober en begin November geoogst, waar ze later op geheel natuurlijke wijze indrogen.
Dezzani Appassimento Passito Rosso is onderworpen aan de strengste voorschriften, die controle op de opbrengsten per hectare en op de kwaliteit van de druiven opleggen. Daarnaast is er een vermindering van de officiële opbrengst tot 50% opgelegd, wat tot uiting komt in de buitengewone aromatische concentratie van de wijn.

Lekker bij Gerijpte kaas, chocolade , wild en rood vlees.

De kleur is dieprood met violette reflecties, intense en complexe aroma's met tonen van bramen, zwarte kersen zeer rijp rood fruit!

De Gattone heeft een zachte structuur en tevens krachtig (15 alc.)

Deze wijn is altijd een icoon geweest van het wijnhuis Dezzani en is geboren om langdurige Barbera te creëren.
Door de handmatige oogsten en een strenge selectie van de druiven, worden de druiven zacht geperst om de meeste nobele en fruitige smaak en aroma's te krijgen en vervolgens worden de wijnen langdurig ( 4 jaar)op grote vaten van Slovinisch eiken verzacht en gerijpt.

De wijn heeft een diep rode kleur, de neus van vol rood fruit,
Door de unieke en elegante verleidelijke smaak heeft Gli Scaglione een intense smaak met perfecte zuurgraad!
De wijn heeft een smaak met tonen van vol rood fruit, chocolade en tabak.

Cantine Borgo Gritti

Deze mousserende Prosecco van de Glera druif onderscheidt zich door een lichte strokleur, lichte bubbels, een delicaat aroma, een milde heerlijke fruitsmaak en een aangename afdronk.

11% alc.

Serveer gekoeld. Perfect als aperitief, maar ook voor visgerechten, salades, diverse snacks.

Cantine Villa Ducali

Het zwart van Avola, zo noemen de Italianen de Nero d’Avola druif uit Sicilië ook wel. Het inheemse druif is verantwoordelijk voor zeer fruitige wijnen die smaken naar pruimen, cranberries en granaatappel.

NERO D'AVOLA IN HET KORT:

Wijnen van deze druif staan bekend om hun extreem uitgesproken fruitige smaak. Deze wijnen hebben een medium body met veel sap en frisheid. De beste Nero d’Avola wijnen zijn vrij intens van smaak, maar hebben toch altijd iets zachts.

Smaakt naar: rode kersen, pruimen, cranberries, met medium body.

Cantine Podere Don Cataldo, Leverano, Puglia, Italië

Proefnotitie: karakteristieke zeer intense robijnrode kleur, bijna ondoordringbaar. Een overtuigende geur van rijpe bramen en frambozen introduceert een intrigerende en complexe slok met intrigerende herinneringen aan kreupelhout, leer en zoete kruiden. Een robuuste en zeer persistente wijn in de mond.

Gastronomie: uitstekend in combinatie met rood vlees, ook in hartige en pittige bereidingen; ideaal bij wild, gegrilde groenten en belangrijke voorgerechten uit de Apulische traditie.
14% Alc.

Gerijpt op grote Slovenische en roestvrijstalen vaten

Proefnotities: Intense paarsrode kleur met dieppaarse reflecties, Deze wijn verspreidt een geurige geur van rijpe wilde bessen samen met kruidige tonen van vanille, geroosterde tabak en koffie. Fluweelzacht en harmonieus in de mond, de slok onthult een vol en rond profiel. De zachte aromatische complexiteit wordt versterkt door omhullende tannines en een aangename typische balsamico nasmaak van mediterrane kruiden.

Gastronomie: ideaal in combinatie met rood vlees, bbq bereidingen en wild. Uitstekend geschikt voor rijke voorgerechten en oude kazen, zelfs pittige.
14% Alc.
Gerijpt op grote Slovenische en roestvrijstalen vaten.

Proefnotities: zeer heldere paarsrode kleur. Deze wijn onthult een intens en levendig boeket met duidelijke tonen van pruimen, vers en rijp zwart fruit die in de mond worden weerspiegeld in het overtuigende en typische wijnaroma. Bedwelmende laatste houtnoot. Een lokale wijn, rijk en krachtig in de mond, een perfecte synthese van smaak en zachtheid.

Gastronomie: uitstekend in combinatie met voorgerechten met uitgebreide sauzen, kazen van gemiddelde leeftijd en zeer smakelijke typische salami. Verbetert geroosterd en gegrild vlees.
15% Alc.

Deze wijn is gerijpt op Frans eiken Barrique.

Proefnotities: intense paarsrode kleur met heldere paarse reflecties. Deze wijn straalt een complex boeket uit met intense tonen van pruimen en kersen in alcohol samen met herinneringen aan gedroogd fruit en vijgenjam. Zoete en typische hints van drop, kruidnagel en donkere chocolade ontvouwen zich. Een volle wijn met een authentieke en verleidelijke smaak die het gehemelte omhult.

Gastronomie: ideaal als begeleider van smakelijk rood vlees, gebraad en zeer oude kazen. Heerlijk met paddenstoelen risotto of zelfs alleen, vergezeld van pure chocolade.

Gerijpt op Slovenische en rorstvrij stalen vaten.

14% Alc.

Cantine Borgo Lame Piemonte, Italië

Deze licht mousserende rode wijn is lichtrobijn van kleur, met hints van aardbei en kersen, een fris en fruitig aroma. De smaak is zoet en fluweelachtig. Lekker voorbij Dessert, fruit, toetjes en taarten.

Alcoholpercentage van 5,5%

Cantine Bacconi

De Primitivo di Manduria DOC Bacconi is een perfect voorbeeld van hoe de primitieve druif zich in Italië uitdrukt. Winnaar van de Gold Medal Berliner Wein Trophy in 2017, deze Primitivo heeft complexiteit, balans en intensiteit van aroma's, de  smaken zijn ondergedompeld in een volle wijn. Aroma's van chocolade, zwart fruit, pruimen en zwarte kersen zijn erg opvallend. De harmonisatie is heel eenvoudig met geroosterd vlees en pasta met sterkere rode sauzen.
Alc.13,5%

Rocca Vini  Italië

Weer een HELE BIJZONDERE wijn van Rocca,  Gemaakt van ingedroogde Negroamaro druiven.  fluweelzachte wijn van een zeer hoog niveau.
Waar de meeste Appassimento of Passito wijnen gemaakt worden van druiven die te drogen worden gelegd in schuren of op zolders, zijn de druiven voor deze wijn ingedroogd aan de stokken. Pas geplukt als ze gekrent zijn en vervolgens wordt daar een wijn van gemaakt. Door het hoge gehalte aan suikers en het lage gehalte aan water krijg je een enorme concentratie in smaak en aroma's, maar ook een hoog alcoholpercentage van maar liefst 17,5%!

Het resultaat is een super krachtige, maar tegelijk zijdezachte aroma van rijp rood fruit, bijna gekonfijt. In de mond veel kracht en concentratie met aroma's van gedroogd fruit en een beetje pruimenjam.

Het fluweel achtige etiket en de wassen capsule geven de andere kant aan van het karakter van deze wijn:

Dit is een wijn om bij speciale gelegenheden van te genieten of bij krachtige gerechten, zoals wild en stevige stoofpotten en bij kazen.

Serveer tempratuur 20 graden

Tipische rode paarse kleur, de wijn is intens en elegant met aangename tonen van zwarte kers, gekookt fruit en Jam,
de Amarone is in de mond warm, fluweelachtig en persistent.
het heeft een geweldige structuur en body.

Past mooi bij wildvlees, roodvlees, en oude kazen.